категорії: стаття

Глибокоактуально! Самотність Олександри Павловської

перша виставка проекту "СОЦПАКЕТ", куратор - Людмила Ничай

теґи: виставки, фото

 Самотність власними очима Олександри  Павловської втілена у художньо-психологічному експерименті над знайомими молодими режисерами, музикантами, дизайнерами та художниками. Перевіряючи їх абстрактно-фантазійний досвід на адекватність, ловлячи власні образи та констатуючи факт соціумноного масового Я, Олександра малює нам картину невтішного процесу зсуву з глузду від нереалізованості  у спілкуванні. Стадний страх не бути почутим штовхають людей на безліч різноманітних діянь, часто не усвідомлених, що заохочуються суспільством, показуючи вихід з самоаспроектованої ситуації.

Не залишайтеся самотніми! Спілкуйтеся вільно без страху у власноручному просторі, що проектується з індивідуального розуміння та світосприйняття середовища у якому відчувати кожен може себе комфортно, не погоджуючись на підміну понять.

Психологічні глибокоіндивідуальні питання пересікаються з соціально ангажованими, створюючи масу протиріч, котрі в кінцевому результаті через процес абстрагування та відшукання власних виходів, фіксує художник.

Олександра зуміла передати повідомлення глядачу, що спіткнувся під специфічний звуковий перфоменс  об банальні побутові але неочікувані ситуації, до яких виявилося був не готовий, незважаючи на інформаційний досвід.

На території білої галереї  Мистецького простору фото-перфоменс-інсталяція відбувся дуже органічно, адже вона достеменно відтворює лабораторні умови експерименту-фотозйомки. Біле без семантичне середовище, необмежений час процесу ознайомлення з експозицією, візуальна та вербальна інформація, площинні та круглі об’єкти, знайомі та незнайомі люди, дискомфорт від неозначеного дійства-скандалу, підготували сприятливий грунт для сприйняття ідеї художниці.

Краще бачити власними очима ніж відчувати на власній шкірі! 

Людмила Ничай